Tropska hiša Celje

  PROGRAMI NEFORMALNEGA IZOBRAŽEVANJA V TROPSKI HIŠI

  Afriška avantura
  Ste od nekdaj želeli potovati v daljno Afriko in spoznavati življenje črne celine? Doživite pravo afriško avanturo v družbi našega oskrbnika in spoznajte življenje afriške savane v Tropski hiši. Spoznali boste največje kopenske polže, škorpijona in ščurke na svetu, srečali se boste z lemurji in jim ponudili najljubši obrok. Nahranili boste tudi orjaške želve in jim skrtačili oklep. Pobližje boste spoznali in pobožali kraljeve pitone, sončne hrošče in male madagaskarske tenreke. Afriško avanturo vam polepšamo še z lepim plišastim ali zelenim spominkom. Oblecite svojo najljubšo safari uniformo in skupaj z nami spoznajte zanimiva afriška bitja.
  Komu je program namenjen?
  Program je namenjen vsem starostnim skupinam: otrokom in odraslim; posameznikom, parom ali družinam. S prilagoditvami ga izvedemo tudi za ostale zaključene skupine, za kar vam pripravimo posebno ponudbo. Program je lahko tudi odlično darilo.
  Trajanje programa
  Program traja 70 minut.
  Cena programa
  Od ponedeljka do petka: 55 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (5 EUR otroci, 7 EUR odrasli ali letna vstopnica)
  Sobota, nedelja in praznik: 60 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (5 EUR otroci, 7 EUR odrasli ali letna vstopnica)
  Kako se prijavim?
  Prijave sprejemamo na e-mail naslovu: info@tropskahisa.si ali na telefonski številki: 040 340 306 med 9. in 12. uro.
  Povezava do programa: https://tropskahisa.si/afriska-avantura/
   
  Ameriško popotovanje
  Vse od sušnih predelov Arizone, skozi tropsko džunglo Amazonije do travnatih pamp Južne Amerike. Izjemna raznolikost ekosistemov Amerik ponuja pestro biodiverziteto vrst. Mnoge izmed njih lahko spoznate v Tropski hiši, v programu Ameriško popotovanje pa se jim še bolj približate. V Amazonski džungli boste spoznali prikupne male opice zlatoglave leviče in jih z oskrbnikom nahranili. Ribji obrok bodo dobili še rečni biči, veliki predstavniki rib hrustančnic amazonskega bazena. Potipali boste gladke luske ameriškega rdečega goža in se iz oči v oči srečali z orjaškimi nevretenčarji. Na Ameriškem popotovanju boste srečali še nosate medvede, pritlikave mare, divje morske prašičke ter ostale gladke, luskaste, pernate in kosmate živali v družbi rastlin. Ob koncu vas obdarimo še z lepim plišastim ali zelenim spomnikom.
  Komu je program namenjen?
  Program je namenjen vsem starostnim skupinam: otrokom in odraslim; posameznikom, parom ali družinam. S prilagoditvami ga izvedemo tudi za ostale zaključene skupine, za kar vam pripravimo posebno ponudbo. Program je lahko tudi odlično darilo.
  Trajanje programa
  Program traja 70 minut.
  Cena programa
  Od ponedeljka do petka: 55 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (5 EUR otroci, 7 EUR odrasli ali letna vstopnica)
  Sobota, nedelja in praznik: 60 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (5 EUR otroci, 7 EUR odrasli ali letna vstopnica)
  Kako se prijavim?
  Prijave sprejemamo na e-mail naslovu: info@tropskahisa.si ali na telefonski številki: 040 340 306 med 9. in 12. uro.
  Povezava do programa: https://tropskahisa.si/amerisko-popotovanje/
   
  Srečanja z živalmi
  V Tropski hiši srečate številne živalske vrste, nekatere med njimi lahko še pobližje spoznate in jih nahranite pod skrbnim nadzorom oskrbnika. Program je namenjen posameznikom, družinam ali manjšim skupinam. Pri nas se lahko srečate z naslednjimi živalskimi vrstami in jih z skupaj oskrbnikom nahranite.
  obročkastorepi maki ali kata, ogrožena vrsta lemurja,
  zlatoglavi levič, ogrožena vrsta opice Novega sveta,
  orjaška ostrogasta kornjača, tretja največja vrsta kopenska želve na svetu.Informacije o programu
  Izvedba programa je mogoča ob predhodni rezervaciji, vsaj en dan pred izvedbo programa. Živalim namreč jedilnik skrbno pripravimo. Tako naše živali ohranjamo zdrave in vitalne.
  Cena: 30 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (od ponedeljka do petka), 35 EUR za program + vstopnina po ceniku na osebo (sobota in nedelja).
  Informacije & rezervacije: e-mail naslov: info@tropskahisa.si ali telefonska številka: 040 340 306.
  Povezava do programa: https://tropskahisa.si/srecanja-z-zivalmi/
   
  Živalski rojstni dan
  Naj bo vaš dan izjemen! Povabite svoje prijatelje v prijetno toplo okolje Tropske hiše in praznujte svoj rojstni dan. Skupaj bomo pobožali vaše najljubše živali, med njimi kunce, tenreke, morske prašičke, kače, kuščarje ali žuželke. Nahranili bomo nekatere živali Tropske hiše ter opazovali ogroženega siamskega krokodila, spretne drevesne žabe, skrivnostne gekone, radovedne opice tamarinke, največje kopenske polže na svetu ter ostalo živalsko druščino Tropske hiše.
  Praznovanje tropskega rojstnega dne vsebuje:
  ogled Tropske hiše,
  hranjenje določenih vrst živali,
  božanje in spoznavanje živali, kot so kače, kuščarji, ptičji pajki, orjaške žuželke, kunci, tenreki ali morski prašički, živali si iz aktualnega seznama živali izberete sami,
  prostor za praznovanje.Pijačo in hrano v času zdravstvenih ukrepov si po želji prinesete s sabo.
  Trajanje: vodenje 90 minut + 60 minut praznovanja v azijski kolibi.
  Starost otrok: od 3 do 14 let.
  Cena: 8 EUR + vstopnina na otroka po ceniku ali letna vstopnica, najmanjše število otrok: 6.
  Za več informacij pa smo vam na voljo na e-mail naslovu: info@tropskahisa.si ter telefonski številki: 040 340 306.
  Povezava do dogodka: https://tropskahisa.si/zivalski-rojstni-dan/
   
   
  Tropska hiša ponoči
  Ko luči ugasnejo, se Tropska hiša odpravi k počitku. Kaj se takrat dogaja z našimi prebivalci? Nekateri kmalu zaspijo, spet drugi pa se takrat šele zbudijo. Skupaj bomo odkrivali zanimivosti nočnega življenja živali Tropske hiše, nekatere izmed njih pa tudi pobližje spoznali in pobožali.
  Komu je program namenjen?
  Program je namenjen otrokom in odraslim; posameznikom, parom ali družinam. Gre za voden program in delavnico, kjer si številne živali ogledamo, nekatere pa pobližje spoznamo in jih tudi pobožamo.
  Trajanje programa
  Program traja 90 minut. Pričetek ob 17. uri. Tropsko hišo si pred pričetkom programa lahko ogledate še v dnevnem delu dneva (vstop do 16.30 ure).
  Aktualni termini
  So sproti objavljeni na naši spletni strani.
  Cena programa
  5 EUR /osebo + vstopnina po ceniku ali letna vstopnica
  Kako se prijavim?
  Prijave sprejemamo na e-mail naslovu: info@tropskahisa.si ali na telefonski številki: 040 340 306 med 9. in 17. uro. Število oseb v skupini na posamezen termin je omejeno.
  Povezava do dogodka: https://tropskahisa.si/tropska-hisa-ponoci/
   
  Tropske počitnice za otroke
  “Najbolj divje počitnice v oazi narave v srcu mesta.”
  V Tropski hiši v centru mesta Celje pripravljamo živalsko obarvane počitnice za otroke osnovnih šol. Odkrivali bomo čudesa ekosistemov sveta in njihovih prebivalcev. V družbi živali in rastlin se bomo zabavali in ustvarjali ter se o njih veliko naučili. Med drugim bomo izvedeli, kako se nosati medvedi sporazumevajo, s čim se hranijo lemurji in zakaj so tamarinke ogrožena vrsta živali. Pobožali bomo kače, kuščarje, tenreke, kunce, orjaške pajke ter ostale mehke, gladke in luskaste živali. Nahranili bomo nekatere živali afriške savane, odkrivali skrivnostna območja monsunskega gozda in amazonske džungle, zavili v zapuščeno kočo arizonske puščave ter ostale kotičke Tropske hiše.
  Program:
  1.dan: Življenje v afriški savani
  2.dan: Življenje azijskih monsunskih gozdov
  3.dan: Življenje v puščavi Arizona
  4.dan: Življenje na vrtu in kmetiji
  5.dan: Življenje tropskih deževnih gozdov Amerike
  Lokacija: Celjski dom, Krekov trg 3, 3000 Celje, pritlični prostori, vhod iz stranske ulice (nasproti vhoda hotela Evropa)
  Termini:
  POLETNE POČITNICE 2022:
  4. – 8. julij
  11. – 15. julij
  18. – 22. julij
  25. – 29. julij
  1. – 5. avgust
  8. – 12. avgust
  15. – 19. avgust
  22. – 26. avgust
  Informacije o programu:
  Program je namenjen otrokom od 6. do 11. leta starosti.
  Trajanje:
  Program in varstvo od 7.30 do 16.30 ureCena: 130 EUR / otroka za 5 dni, – 20 % za drugega otroka iste družine, izberete lahko poljubno število dni.
  Cena vključuje:
  strokovno vodenje, božanje in hranjenje živali,
  varstvo in animacijo otrok z družabnimi igrami, raziskovalnim kotičkom, tropsko knjižnico, rekreacijo in sprehodi v naravi,
  vsakodnevno kosilo, malico in pijačo,
  ustvarjalnice in izdelke.
  Prijave sprejemamo na telefonski številki: 040 340 306 vsak dan med 9. in 12. uro ter na e-mail naslovu: info@tropskahisa.si.
  Program Tropske počitnice se bo izvedel ob zadostnemu številu prijavljenih otrok (najmanj 10 otrok na termin) ob vsakem vremenu. V primeru izrednih razmer si pridržujemo pravico do spremembe programa. Udeleženci programa morajo upoštevati vse higienske standarde v preprečevanju širjenja okužb virusa SARS-CoV-2.
  Povezava do dogodka: https://tropskahisa.si/tropske-pocitnice-za-otroke/
  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


  Prišlo je do napake. Sporočilo ni poslano.
  Krekov trg 3
  Navodila za pot

  © 2023 dobimosevcelju.si | O piškotkih | Varovanje podatkov GDPR